opc_loader

Wensenlijst

Grapat

Grapat is een merk dat ons al een tijd erg aanspreekt. Vooral de filosofie achter het speelgoed is zeer goed bedacht en heeft een bewezen goede invloed op de creatieve ontwikkeling van het kind. De gedachte achter dit speelgoed is dat vormen alleen aanwezig zijn om de creativiteit van de kinderen te stimuleren en niet sturend zijn. Kortom een merk dat volledig past bij het fantasierijk spelen.

Naast dat Grapat een mooie filosfie heeft over het speelgoed hebben ze ook nagedacht over het effect van het speelgoed op de natuur en de omgeving. Dat is de reden dat ze gebruik maken van beuken- en berkenhout van lokale en duurzame gekweekte bossen om het effect op de natuur zo klein mogelijk te houden.

Het bewerken van het hout wordt regionaal gedaan door vakmensen die bewezen een goede kwaliteit kunnen leveren. Hierdoor is niet alleen het kleine bedrijf Grapat verzekerd van werk maar betrekken ze ook andere mensen bij de ontwikkeling en de uitewerking van de producten. De regio in en om Gerona Catalonië heeft zo wat extra werk en is verzekerd van behoud van hun natuur.

De producten worden geverfd met verfen op waterbasis. Deze verfen zijn kindvriendelijk en worden door een laagje bijenwas beschermd. Het speelgoed voldoet daarmee aan alle eisen die worden gesteld in de EN71 op het vlak van houten speelgoed. Het kan veilig een keer in de mond van een kind verdwijnen en is dus niet schadelijk.

Het verpakken van de speelstukken gebeurd in een lokale sociale werkplaats. Daarmee maakt Grapat het MVO compleet door de hele keten. Niet alleen is het goed verpakt maar de verpakking is ook nog eens volledig vrij van plastic. Dit is één van de weinig merken in de EU die zo ver gaat daar waar het om het verminderen van de milieu belasting gaat. 

Filters
€ 2
€ 77
Merken
Voorraad