opc_loader

Wensenlijst

shop quit met 50% korting in de sale!

Het hartenpakket

85,00 85,00
x
Zet op wensenlijst
Levertijden
Levertijd:
2 - 3 werkdagen
Voorraad
Voorraad:
  2  items

Hartenpakket: voor zelfvertrouwen, rust en verbinding

Het Hartenpakket voor ouders/begeleiders, therapeuten en kinderen vanaf 5 jaar, is een unieke, lichaamsgerichte en creatieve manier om te werken aan zelfvertrouwen, ontspanning en weerbaarheid en veerkracht. Met het Hartenpakket ontdekken kinderen de kracht van hun hart, door een unieke combinatie van mindfulness, hartelijke communicatie, verbeeldingskracht en hartenkrachtoefeningen.

Spelender- en stapsgewijs ontdekken kinderen hun eigen `Lieve Woorden Doosje` in hun hart en ontwikkelen hartelijke vaardigheden voor de rest van hun leven. Een pakket dat via spel, verhaal, activiteiten en oefeningen kinderen in contact brengt met de vriendelijke, accepterende kracht van het hart. Een pakket om compassie met jezelf en de ander te ontdekken en te trainen en kinderen in 'hartenkracht' brengt: vol zelfvertrouwen, plezier en verbonden met zichzelf en hun omgeving.

Het Hartenpakket bestaat uit: 

 • Prentenboek `Het Lieve Woorden Doosje`: over een geheim doosje dat elk kind zou moeten kennen...
 • 'De Wegwijzers': hartelijke opvoedgids boordenvol informatie over mindfulness, hartenkracht en hartelijke opvoeding. 24 pagina`s A4 (staat niet op deze foto!). Met unieke, door de maakster zelf ontwikkelde mindfulnessmethode SLAK.
 • 12 grote Vaardigheidskaarten: ontdek de kracht van je hart en ontwikkel hartelijke vaardigheden voor de rest van je leven
 • 12 grote Bewegingskaarten: ontspannen, zelfvertrouwen, dagelijks te gebruiken
 • Doe- en LuisterCD: met luisterverhaal en 7 oefeningen, dagelijks te gebruiken
 • Houten Lieve Woorden Doosje: om de lieve woorden en herinneringen te bewaren
 • Schattenzakje gevuld met steentjes, veertjes, belletje en glitters om zintuigen te prikkelen EN mee op avontuur te gaan
 • Flesje natuurzuivere massageolie, vanuit kennis en gevoel samengesteld door Elke Wong Lun Hing van Yluma. Een heerlijke olie om voetjes te masseren voor het slapen gaan, of op rug of hartsgebied te masseren bij spanning of verdriet
 • Sprankelende uitknipkaart, met o.a. muis, Tom en Jasja uit het prentenboek
 • Duurzame, stevige bewaardoos

Doen, leren en inspireren in een: een pakket waarmee kinderen spelenderwijs hun hartenkracht ontdekken. Voor ouders is het pakket een sprankelende bron van informatie over hoe je je (klein)kinderen kunt opvoeden vanuit je hart: niet alleen leren en lezen, maar ook doen! Zodat je direct resultaat ziet. Ouders en begeleiders krijgen informatie, achtergrond over de gebruikte methode en veel hartelijke tips om te leven vanuit verbinding, veerkracht en plezier.

Doel: kinderen (vanaf 5/6 jaar tot ongeveer 11 jaar) ontdekken spelenderwijs hun eigen 'Lieve Woorden Doosje' en daarmee de kracht van hun hart. Ze ontwikkelen vaardigheden waar ze de rest van hun leven veel aan hebben, zoals:

 • hartelijke aandacht voor jezelf en de ander
 • positieve kijk op jezelf
 • je eigen gevoelens kennen en accepteren
 • waarderend en oprecht zijn
 • grenzen voelen en aangeven
 • de wijsheid van je hart volgen
 • doen wat nodig is
 • je talenten vieren

De methode maakt gebruik van hartcoherentie, mindfulness, beweging (kinderyoga), verbeeldingskracht en hartelijke communicatie.

Unieke methode

Doelgroep: kinderen (vanaf 5/6 jaar tot ongeveer 11 jaar). Met name kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken op het gebied van zelfvertrouwen, zelfregulering en zelfwaardering hebben veel profijt van de methodiek.

Speciaal aan de methode is de combinatie van werkvormen en het speelse gebruik van zelfontwikkelde, krachtige metaforen: het Lieve Woorden Doosje en SLAK. Daardoor ontdekken kinderen spelenderwijs vaardigheden als mindful te zijn en vanuit hun hart leven. Zo leert SLAK kinderen om aandacht te trainen (mindfulness). 'SLAK' helpt kinderen veilig, rustig en stil te zijn in hun eigen huisje (hun lijf!). Het Lieve Woorden Doosje herinnert kinderen aan de wijsheid, liefde en warmte van hun hart.

Hoe werk je met het Hartenpakket?

Werken met het Hartenpakket is heel eenvoudig.

Werken met het Hartenpakket is heel eenvoudig: Je start met het verhaal (prentenboek/LuisterCD) en doet daarna stap voor stap de 12 vaardigheidskaarten, die je elke keer een stukje meer hartenkracht geven. Op de kaarten staat precies wanneer je de CD, bewegingskaarten, schattenzakje, doosje en olie Nodig hebt. De Hartelijke OpgroeiGids geeft je bovendien stapsgewijze informatie, achtergronden en tips om met dit pakket te werken en kinderen te stimuleren hartelijk op te groeien!

1. Je leest eerst de Wegwijzers OF 'gaat direct aan de slag als je dat graag wilt met Vaardigheidskaart 1

2. Doe Vaardigheidskaart 1 t/m 12.Op elke kaart staat precies wat je moet doen en wat je Nodig hebt. Er staat ook op wanneer je het prentenboek, de CD en de Bewegingskaarten gebruikt. Je kunt de vaardigheidskaarten doen wanneer je zin hebt of ze later Nog eens doen als een situatie daarom vraagt.

3. De bewegingskaarten en de CD kun je ook dagelijks gebruiken, als steuntje om ontspannen, helder en fit te zijn.

4. Het schattenzakje kun je zelf vullen met je eigen schatten.

Een bijzonder verhaal...:

Het Hartenpakket is gebaseerd op een ervaring van de schrijfster Wendy Traa in haar Jenaplanklas. "We zaten in de kring toen een jongen van zes begon te huilen, vlak voordat de bel ging. Hij dacht dat hij geen vriendjes had. Ik zocht naar woorden om hem te troosten. De stilte werd al gauw opgevuld door de kinderen om hem heen. Ze zeiden lieve woorden, zoals: "maar jij bent toch mijn vriend?" en: "wij spelen toch altijd samen?!". Maar de woorden gingen langs hem heen, zo verdrietig was hij. Ik weet Nog hoe gefrustreerd ik me daarover voelde. En in die frustratie, wist ik opeens wat ik moest vragen. Ik zei: "Kon je die lieve woorden maar bewaren he?". Hij keek me verdrietig EN verwachtingsvol aan. In een opwelling zei ik: "bewaar ze maar in het doosje in je hart". Hij legde zijn hand op zijn hart en zuchtte. Hij ontspande, en de hele klas ontspande. Ik wist dat dit een verhaal was wat ik het liefst van alle verhalen wilde vertellen... dat er een doosje is in je hart, en dat je je nooit alleen hoeft te voelen."

Aanbevolen artikelen:

Winkelwagen
Verzendkosten

NL: € 6.50 gratis vanaf € 80,-
BE: € 10.00 gratis vanaf € 120.00
Verzenden

Retourgarantie

Recht op retourneren binnen
14 dagen na ontvangst.

Retourneren

Keurmerk WebwinkelKeur

Keurmerk webwinkel

Laatst bekeken items